Het Westen En De Islam – Nederland


Het Westen En De Islam
R. Scruton
9789052407432

Naam, sticker, stempel of persoonlijke boodschap voorin. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2003. Taal: Nederlands.

Om het moslimterrorisme te begrijpen moet je volgens Roger Scruton inzien hoe uniek onze politieke instellingen zijn. In tegenstelling tot het Westen kent de islamitische rechtsorde geen sociaal contract en seculiere wetten, maar de islam bevredigt wel een menselijke kernbehoefte: de nood om ergens bij te horen. De globalisering maakt van deze fundamentele tegenstellingen een explosieve cocktail. Migraties, de moderne communicatiemiddelen en de media brengen namelijk miljoenen moslims voortdurend in contact met beelden, producten en mensen uit onze seculiere, liberale democratieën. Deze nieuwe realiteit zal ons zal dwingen, aldus Scruton, om bepaalde westerse inzichten – over consumptie en welvaart, over grenzen en reizen, over vrijhandel en multinationals, en vooral over multiculturalisme – opnieuw grondig te evalueren.

Het Westen en de islam wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste bijdragen aan de discussie over terrorisme, de liberale democratie en de burgermaatschappij.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Gebruikt
 ● EAN (artikelcode): 9789052407432
 ● ISBN (artikel code): 9789052407432
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk – Algemeen: R. Scruton
 ● Primaire Auteur: R. Scruton
 ● SKU (eigen artikel code): 331100593

Bekijk de website van de adverteerderSource link