Onthaasting – Nederland – Koopplein.nl


Onthaasting
Dirk Geldof
9789052406305

Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2001. Taal: Nederlands.

Onze welvaart was nog nooit zo groot en toch lijken veel mensen te weinig tijd te hebben om ervan te genieten. Er zijn nog meer paradoxen. Hoewel de arbeidstijd nog nooit zo kort was, was tijd nog nooit zo schaars. Hoe meer tijd we besparen, hoe minder we er lijken te hebben. De voortdurende versnelling van onze risicomaatschappij gaat ten koste van de kwaliteit van het leven. Daarom ontstaat er een tegenreactie. De groeiende roep naar onthaasting is meer dan een modetrend: tijd wordt een cruciale welzijnsfactor. Onthaasting beschrijft hoe tijd schaars is geworden. Het boek onderzoekt de maatschappelijke oorzaken, maar ook de persoonlijke drijfveren van onze snelheids- en tijdscultus. Werk, gezin en een sociaal leven worden moeilijker combineerbaar. Welk effect heeft tijdsdruk op de rolpatronen van mannen en vrouwen? Waarom is onthaasting een vrouwen én een mannenzaak? Hoe zit het met de stijgende werkdruk en de flexibiliteit? Waarom is zelfs onze vrije tijd niet alleen consumptietijd maar ook prestatietijd? Wat zijn de alternatieven, privé, op het werk en op beleidsvlak? Dragen loopbaanonderbreking, zorgkrediet, tijdskrediet of deeltijds werk bij tot een grotere levenskwaliteit en tot meer tijd? Hoe komen we tot een ecologie van de tijd?

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Gebruikt
 ● EAN (artikel code): 9789052406305
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk – Algemeen: Dirk Geldof
 ● SKU (eigen artikel code): 451000788

Bekijk de website van de adverteerderSource link